Over

Mijn naam is Jeroen en als echte backpacker heb ik al heel wat mooie plekken
op deze wereld mogen ontdekken. Het is bijna verslavend te noemen. Zoals vele denk ik,
startte ik voor het eerst met backpacken in Thailand. In twee weken ontdekte ik de
hoogtepunten van dit prachtige land. Na drie weken stapte ik op het vliegtuig terug
naar huis en ik wist dat ik snel weer terug zou komen. Inmiddels heb ik door landen als
Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam en Myanmar mogen reizen met als letterlijk
hoog(s)te punt een bergtop in Nepal op 5416 meter hoogte. Onbeschrijfelijk, wat een
fantastische verslaving heb ik toch.

In Myanmar merkt ik, doordat de lokale bevolking enorm slecht de Engelse taal beheerst, dat communiceren erg lastig is. Handen en voeten moesten er soms aan te pas komen om een vraag te stellen en vooral om antwoord te krijgen. Voor de meest simpele dingen. Daar ontstond het idee voor het Ikgaopavontuur reisbandje.

De foto hierboven is in 2018 gemaakt in Bagan, Myanmar. Wat een bijzondere stad, wat een bijzonder land. Myanmar, het land met die hele vriendelijke mensen. Zo vriendelijk, dat het zelfs wel ongemakkelijk is. Zeker ongemakkelijk omdat communiceren vrijwel onmogelijk is door het niet tot gebrekkige niveau dat men de Engelse taal beheerst. Toch behoren de Myanmarese inwoners voor mij tot de fijnste mensen die ik ooit heb ontmoet. Myanmar is nog niet zo aangetast door toerisme, waardoor je door een uniek en authentiek stukje Azië reist. Gelukkig was ik samen met mijn reismaatje Jenny, want veel andere backpackers kom je in Myanmar niet tegen.

Myanmar heeft voor mij persoonlijk ook nog een speciale betekenis omdat de beginselen van Ikgaopavontuur daar zijn ontstaan. Het probleem, ‘dat er toch nog plekken in de wereld zijn waar het echt lastig kan zijn om naar een bushalte of een ziekenhuis te vragen’, heeft het concept doen groeien. 

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.

0